Vliegtuigen Spotten bij onze Buren

Op slechts 700 meter van Camping Het Peelvenneke ligt Vliegbasis Volkel, een interessante bezienswaardigheid die uw verblijf bij ons een extra dimensie kan geven.

Wat kunt u verwachten?

Vliegbasis Volkel is een van de belangrijkste luchtmachtbases van Nederland en de thuisbasis van zowel F-16 als F-35 gevechtsvliegtuigen. Regelmatig voeren deze vliegtuigen hun trainingen en missies uit, wat betekent dat u af en toe vliegtuigen over ziet vliegen. Dit kan vooral voor liefhebbers van luchtvaart een leuke toevoeging zijn.

Spottersplek op loopafstand

Voor luchtvaartliefhebbers is er een spottersplek in de buurt van de vliegbasis. Deze plek biedt een goed uitzicht op de start- en landingsbaan, waardoor u de vliegtuigen van dichtbij kunt zien. Het is een leuke activiteit voor een ochtend of middag uit en een kans om mooie foto’s te maken.

Hoe vaak wordt er gevlogen?

De Vliegbasis Volkel is op werkdagen geopend voor vliegverkeer van 08:00 tot 16:45 uur lokale tijd. Op Zaterdag, Zon- en Feestdagen hoef je daarom géén vliegtuigen te verwachten.

De meest voorkomende tijden voor de starts en landingen zijn tussen 09:00 en 10:00
in de ochtend waarna deze “wave” weer zal landen tussen 11:00 en 12:00.
In de middag zijn de tijden resp. tussen 13:00 en 14:00 waarna deze “wave” weer zal
landen tussen 15:00 en 16:00.

Omdat het militaire vliegbewegingen betreft, kunnen de start- en landingstijden, maar
ook het aantal vliegtuigen, per “wave” en per dag verschillen.

Hoeveel last heeft u ervan?

Hoewel de vliegbasis dichtbij ligt, is er door moderne technieken en strikte vluchtprotocollen relatief weinig overlast. De meeste gasten ervaren het geluid van de vliegtuigen als interessant en indrukwekkend. Voor de meeste bezoekers is het geluid van de vliegtuigen een interessante aanvulling op hun kampeerervaring.

Traditiekamer

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de vliegbasis? Bezoek dan de Traditiekamer ‘Typhoon’, het museum van Vliegbasis Volkel.Hier kun je een kijkje nemen in de geschiedenis van onze regio, vanaf 1940 tot aan vandaag.

> Wat kun je verwachten? Originele documenten, historische uniformen, militaire uitrusting, vliegtuigonderdelen en interessante video’s geven je een inkijkje in het verleden.

> De Traditiekamer is open op elke eerste en derde vrijdag van de maand, van 14.00 tot 16.30 uur. meld je minstens 7 dagen van tevoren aan!
> Je vindt ze op de Zeelandsedijk 10 in Volkel.